GOLD COLLAGEN® Hydrogel Mask - Въпроси отговори

 • Кога ще получа видими резултати от пиенето на колаген? Open or Close

  Жените, които са ползвали Pure GOLD COLLAGEN® забелязали, че кожата им е по-хидратирана и по-жизнена след 2-3 седмици. Все пак, това не означава, че резултатите са еднакви при всички, тъй като има много фактори, като гени, начин на живот, начин на хранене, прекаленото излагане на слънце и пушенето, които влияят на кожата. Оптимални резултати на хидратиране се получават при непрекъсната употреба в продължение на 8 седмици. За максимално добри резултати, изразяващи се в намаляване на фините линии и на бръчките, го използвайте в продължение на 12 седмици.

  Първите резултати са видими в рамките на 20 до 30 дни. Пълното обновяване на колагена в човешкото тяло е процес, който се извършва в рамките на 100 до 130 дни, когато вече се наблюдават значителни резултати.

 • Защо течност, а не таблетки или хапчета?

  Освен че се поглъща лесно, течността се усвоява незабавно след постъпването й в стомаха. Всеки флакон (50 ml) Pure GOLD COLLAGEN® съдържа 5 мг хидролизиран колаген от риба, който може да бъде 20 пъти по-силен, отколкото едно нормално хапче колаген. Може хапчетата и капсулите да са по-евтини, но в действителност течната форма е по-ефективна и се дължи основно на това, че хидролизираният колаген се усвоява незабавно и чрез кръвоносната система се разпространява в тялото.

 • Има ли изследвания, които показват как работи продуктът и как мога да се доверя на един толкова нов продукт?

  Проведени са многобройни изследвания по отношение на активните съставки. Основни положителни резултати от две клинични проучвания са показали увеличение на хидратацията и намаляване на дълбоките бръчки за кратко време.  Въпреки че е нов продукт за европейските пазари, рибният колаген за пиене е много популярен в Япония и Далечния Изток с над 100 милиона продажби годишно. Мнозина твърдят, че това е тайната на красивата кожа при много жени.

 • Защо рибен колаген вместо такъв с животински произход?

  1. Научни изследвания са доказали, че естественият рибен колаген Тип I риба се усвоява от организма седем пъти по-добре, поради способността му да разцепва молекулното си тегло 7 пъти повече, в сравнение с животинския колаген.

  2. При рибния колаген процентното съдържание на аминокиселини (глицин, пролин, аланин и хидроксипролин), основни компоненти на колагена, пет пъти по-високо от това в колагена, добит от свине и едър рогат добитък.

  3. Рибният колаген съдържа хидроксипролин с ниска температура на денатуриране в сравнение с животинските колагени. В резултат на това рибният колаген е изключително добър за храносмилането и усвояването от човешкия организъм, в сравнение с колагена от едър рогат добитък и свине.

  4. Действието на продуктите от колаген Тип I от риба е по-антиоксидантно и се фокусира не само върху ставите, а върху цялото тяло (кожа, коса, нокти).

  5. Изходният материал на PureGoldCollagen® се произвежда от най-големия производител на колаген в света, френската компания ROUSSELOT SAS с търговско наименование PEPTANTM и съдържа хидролизиран колаген от най-доброто качество, добит от култивирани риби Tilapia и Pangasius. Следователно, той със сигурност е по-безопасен, тъй като не се излага на заболявания, инфекции, патогенни организми и антибиотици. Освен това, не съдържа холестерол, мазнини и захар за разлика от животинските колагени.

 • Защото колаген е важен за младежкото излъчване?

  "Колагенът представлява група протеини, част от съединителната тъкан, която свързва заедно и поддържа различни части на тялото като например кожата", казва дерматологът - венеролог Д-р Хара Паксимадаки , научен сътрудник, която заключава: "Счита се за един важен инструмент за еластичността и жизнеността, имайки предвид, че 70% от кожата се състои от колаген. В същото време е в състояние да задържа голямо количество вода (8 пъти теглото му), което означава, че е важен източник за хидратация на кожата."

   

 • Как мога да избера един безопасен колаген?

  Уверете се, че продуктът е качествен, прочут и разберете къде е произведен. Също така проверете срока на годност и дали колагенът е естествен или от култивирани материали. Информацията за съставките на продукта върху опаковката трябва да е подробна, както във всички добри продукти. Трябва да поставяме под съмнение продуктите без или с непълно описание, дори продуктът да е производен от известна фирма.

  Предпочетете продукти от естествен рибен колаген, се усвояват седем пъти по-добре. Имат пет пъти по-високо процентно съдържание на аминокиселини (глицин, пролин, аланин и хидроксипролин), които са основната съставна част на колагена. Също така не съдържат холестерол, мазнини или захар в сравнение с животинските колагени.

  Действието на продукти от рибен колаген тип I е антиоксидантно е не се фокусира само върху ставите, а върху цялото тяло (кожа, коса, нокти). Със сигурност са по-сигурни, тъй като не са изложени на заболявания, инфекции, патогенни организми и антибиотици. Оказва се, че морският колаген е един много важен протеин, който подсилва костите, обогатява и хидратира кожата и не предизвиква странични ефекти.

 • Препоръчва ли се колагенът за мъжете? Може ли да им бъде от полза?

  Много мъже имат усещането, че колагенът е предназначен само за жени.

  Това се дължи на факта, че колагенът се промоцира на пазара най-вече за здравето на кожата и поради ползата му за красотата.

  Всъщност всеки мъж или жена може да извлече ползи за здравето си от колагеновите пептиди. Чистият рибен колаген е висококачествен протеин за една здравословна и балансирана диета и физическо състояние, в комбинация със спортното хранене и контрола на теглото.

  Той е особено полезен за активния мъж или жена, особено за спортистите, тъй като подобрява мускулния тонус и силата. Като един от основните видове протеини в тялото, колагенът е от съществено значение за издръжливостта и физическото състояние. Рибният колаген съдържа аминокиселини и протеини, които увеличават енергийната и физическата издръжливост при обикновените хора или спортистите.

  Редовната употреба на рибен колаген намалява изтощението на мускулите, премахва болките след тренировка и значително подобрява скоростта на зарастване след травми.

  Чистият рибен колаген може да се използва смесен или не с други протеини или витамини и се добавя към храната, за да се увеличи съдържанието й на протеини.

  Колагенът е основният структурен компонент на мускулите, сухожилията, ставите и хрущялите.

  Протеинът от рибен колаген е много по-различен от другите източници на протеини. Съдържа уникална комбинация за ежедневен прием на голямо количество азот и аминокиселини (протеини), най-важните аминокиселини от които са тези, които са основни съставки на колагена – глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин.

  С рибния колаген вие доставяте на тялото си незаменимите аминокиселини за правилното функциониране на мускулите и възстановяването на енергията и силата. Също така е много ефективен за възстановяването от травмите при тренировки и спортуване.

 • По-бързо ли е лечението и възстановяването от травми с колаген?

  Почти всеки, който се упражнява редовно, все някога ще получи някаква болка, или в някой момент някаква спортна травма.

  Така редовните занимания с физически упражнения и спорт от една страна са добри за вашето здраве, но понякога могат да ви причинят травми. Броят и видът на спортните травми са толкова различни, колкото и хората които спортуват, но някои травми е по-вероятно да се случат, отколкото други.

  Спортните травми не са рядкост и по същество могат да бъдат или остри травми (фрактури на китката, навяхвания на глезена, изкълчвания на рамото, мускулна преумора и т.н.) или наранявания от прекомерни тренировки (микротравми на сухожилията, костите и ставите, като например лакътя при игра на тенис, рамото на плувеца, коляното на бегача, коляното на скачача, тендинит на ахилесовото сухожилие и т.н.). Много често спортистите не възстановяват напълно съединителните тъкани (както например връзки, сухожилия и мускули), докато увреждането се прояви или се влоши като цяло, в резултат на което се появяват класическите болки и страдания при тренировки.

  В този случай е необходимо да приемаме протеини, за да подпомогнем за регенерирането и възстановяването на мускулите, но по-голямата част от протеиновите добавки нямат съставките, необходими на човешкия организъм за възстановяване на травмите на костите и на съединителната тъкан. Колагенът е основен компонент за възстановяването и съдържа много специфичен и уникален аминокиселинен профил в сравнение с другите протеини, включително една много рядка комбинация от глицин, пролин и хидроксипролин. В действителност, съдържа много повече глицин и пролин от много други протеинови храни, включително от който и да било стандартен протеин на прах или суроватъчен протеин.

  Освен това аминокиселината хидроксипролин е киселина, която я има само в колагена и не се среща при други източници на протеини. Хидроксипролинът е свързан с функциите на организма, като например производството на колаген, поддържането на телесната маса без мазнини, подпомагане зарастването на раните и на хрущялите, и връзките между костите и съединителната тъкан. Колагенът е "протеин насочен към друга цел" в сравнение с широкото многообразие от храни "суроватъчен протеин, казеин, яйца, соя и други протеини".

  Много спортни лекари препоръчват колагенова добавка при спортисти, възстановяващи се от травми. Увеличаването на нивата на колаген укрепва слабите стави, така че да се намали времето за възстановяване. Това допринася значително за бързото възстановяване на тъканите, сухожилията и хрущялите, т.е. като цяло, на костите и травматизираните мускули. Недостигът на колаген при контузия забавя всички аспекти на лечението.

  При културистите той е изключително важен, тъй като "силни мускули и слаби стави водят до обичайни наранявания." Това е така, защото спортистът не може да се възползва от повишената сила на мощния мускул. Освен колагеновата добавка ще трябва допълнително да се вземе една добра добавка качествени протеини, които ще помогнат както за изграждането на мускулите, така също допълнителната полза от колагена се отразява на поддръжката на ставите (по-специално на връзките, сухожилията и хрущялите), на гъвкавостта и на възстановяването на силата. Всеки път, когато се упражнявате, имате "микро-сълзи" вътре в мускулите ви.

  Тогава колагенът изгражда отново и възстановява повредите по мускулите и подпомага тяхното подсилване. Цяла трагедия е, когато в спорта или тренировката възникват наранявания, тъй като обикновено травмите ограничават или обезкуражават и другите, които спортуват, да се възползват от предимствата на физическите упражнения за здравето. Подобряването на възстановяването от спортни травми е от жизненоважно значение. Въпреки това, когато отсъстваме поради травма, един аспект на възстановяванетно, който често се пренебрегва, е храненето.

  Пострадалите при тренировки често използват методи като почивка, лед, разтягане на пострадалия крайник и т.н., в опит да се подобри възстановяването от контузията, но често пренебрегват храненето. Необходимо е да предоставяте на тялото си това, от което то се нуждае, особено в периоди на възстановяване, така че вашите мускули да получават хранителните вещества, от които се нуждаят, за да функционират. Мускулите са една много скъпа "банкова сметка" за организма за да поемат протеините, от които се нуждаят! С приема на рибен колаген, не само ще се ускори оздравителният и възстановителен процес, а ще се предотврати превръщането на микротравмите в по-сериозни.

  Рибният колаген осигурява подходящите пропорции аминокиселини, необходими на организма за да синтезира свой собствен колаген и да му осигури всички "градивни елементи", които са му необходими, за да помогне за възстановяването от тези наранявания. Причината за това е фактът, че колагенът е основен компонент на всички съединителни тъкани на човешкото тяло, като например връзките, сухожилията, хрущялите, ставите, мускулите и съдовата система. Решението е да увеличим нивата на колаген в тялото си, така че то да разполага с хранителните вещества, от които се нуждае, за да се ускори процесът на оздравяване.

  Рибният колаген се хидролизира лесно и става бионаличен в рамките на няколко минути след консумирането му поради ниското му молекулно тегло. По такъв начин се улеснява храносмилането и усвояването на аминокиселините от стомашно-чревния тракт, така че да постъпят директно в кръвообращението.

  Този процес осигурява максимална бионаличност и оптимални резултати.

 • Кои са основните съставки на колагена?

  Active GOLD COLLAGEN® е от морски произход тип І, извлечен от рибите Тилатия и притежава най-голяма усвояемост и бионаличност в човешкия организъм. Той се прицелва в кожата, косата, ставите и мускулите, съчетава висококачествен хидролизиран колаген с глюкозаминов хидрохлорид, L-карнитин, изсушен прах от мака, хиалуронова киселина, N-ацетилглюкозамин, екстракт от черен пипер, витамини B, C, E, D, мед, цинк и биотин.

  Колагенът представлява градивен съставен елемент на организма и допринася за запазване жизнеността и еластичността на кожата. Освен това представлява важна съставна част на ставите. Съдържа следните:

  Ν-ацетилглюкозамин: Представлява важна съставка в мускулите и ставите. Необходим за производството на хиалуронова киселина.

  Протеини (L-карнитин): Допринасят за увеличаването и съхраняването на мускулната маса.

  Цинк: Допринася за запазване на нормална кожа и коса. Също така допринася за физиологичното състояние на костите.

  Мед: Допринася за доброто здраве на косата и вида на кожата, за запазване на една физиологична съединителна тъкан, за оползотворяване енергията от метаболизма, както и на нормалното функциониране на имунната система.

  Биотин: Спомага за запазване на нормалната кожа и на окосмената част на главата.

  Витамин D: Допринася за запазването на физиологичното състояние на костите и за доброто функциониране на мускулите.

  Витамин С: Допринася за естественото произвеждане на колаген за физиологичното функциониране на костите, на хрущялите и на кожата. Осигурява значителна антиоксидантна защита на организма.

  Витамин В3 (Ниацин): Допринася за съхраняване на доброто здраве на кожата и за намаляване на умората и изтощението.

  Витамин В6: Допринася за оползотворяване на енергията от метаболизма, а така също може да допринесе за намаляване на умората и изтощението.

  Витамин В12: Допринася за физиологичното функциониране на имунната система.

  Мака: Осигурява значителна антиоксидантна защита на организма.

  Количеството хидролизиран колаген е 4 000 mg, а на хиалуронова киселина 20,0 mg.

  Подсладители: Сукралоза 1g. Подходящ за диабетици.

  Алергогенни показания: Този продукт съдържа рибен колаген и соеви продукти. Не съдържа консерванти Е и изкуствени оцветители.

 • Какво представлява колагенът?

  Колагенът е протеин, който се намира в изобилие в човешкото тяло и е от съществено значение за структурата и плътността на кожата. Около 75% една млада и здрава кожа се състои от колаген. Независимо от това, кожата ни постепенно губи способността да се регенерира по естествен начин произвежда по-малко колаген след 25-годишна възраст. Между 35 и 55 години, нивото на колагена намалява до 40%, в резултат на което се губят хидратацията, твърдостта и се образуват бръчки. Колагеновите протеини от риба съдържат висок процент аминокиселини и пептиди, които са пряко ангажирани с образуването на колаген и еластин.

 • Какъв е на вкус колагена за пиене? Open or Close

  Той има приятен плодов вкус на праскова и маракуя с лека пикантна нотка. Пикантната нотка се дължи на екстракта от черен пипер, който притежава антиоксидантни и антиканцерогенни свойства и увеличава бионаличността на съставките.

 • Каква е препоръчителната доза колаген на ден?

  Насладете се на малки глътки PURE GOLD COLLAGEN ® по всяко време на деня или изпийте наведнъж една доза сутрин като част от ежедневната грижа за красотата си.

  PURE GOLD COLLAGEN® осигурява незабавен приток на енергия и има чудесен плодов аромат на праскова и маракуя. Той е най-ефективен, когато се приема на празен стомах, за по-бързо усвояване. За тези, които имат чувствителен стомах, би било подходящо да се взема с храна или след хранене.

  Опаковката съдържа 10 стъклени флакона от 50 ml. 10х50 = 500 ml

  Дозировката на продукта зависи от възрастта на реципиента, физическото състояние, състоянието на кожата и костите и други фактори като наследственост и начин на живот.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН СТАНДАРТЕН ПРИЕМ

  Прием на един флакон на 3 дни, т.е. 1 опаковка на месец.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ИНТЕНЗИВЕН ПРИЕМ

  Производителят препоръчва ежедневен прием по един флакон в продължение на 4, 8 или 12 седмици.

  След това прекъсваме за 1 седмица преминаваме към етап на поддръжка, при който трябва да приемаме по един флакон на всеки 3 дни, т.е. една опаковка на месец.

  Pure GOLD COLLAGEN® представлява хранителна добавка, забавяща стареенето, идеално пригодна за продължителна употреба. В същото време действа превантивно, оказвайки само благоприятен ефект на човешкия организъм.

Сравнение на продукти