Как да изчислим колко вода трябва да консумираме

Как да изчислим колко вода трябва да консумираме

Чували сме едно нещо много пъти колкото повече вода,толкова по-добре.Около 3 литра вода дневно било препоръчително количество.Но дали това е така?

Учените имат точна формула за количеството вода,което трябва да приемаме.До сега за мъжете препоръчителната доза беше 3литра и 700ml, а за жените 2 литра и половина.Препоръчително е водата да се дозира.Около 30 милилитра на килограм телесно тегло.Ако жената тежи 60кг е добре тя да изпие 1.8 литра вода.Ако става въпрос за 100-килограмов мъж тогава количеството,което трябва да се погълне е 3 литра.

Това количество е с условието,че не извършваме дейност,която ни кара да хабим много енергия и респективно да губим течности.Ако работим на "бюро" около 2 литра за жените и 2.5 литра за мъжете е препоръчителното количeство.

Предупреждението на диетолозите е че при консумирането на повече вода има опасност за отмиване на важни соли и минерали от организма ни, което не е желателно.

Друг мит е че пиейки много вода ще хидратираме кожата си.Хидратирането на организма настъпва с приемането на достатъчно количество вода.Това което е в повече товари бъбреците ни.

Сериозното прекаляване с водата е болестно състояние,което се нарича полидипсия.Ако наистина прекалявате с водата може да настъпят опасни смущения,някои от които са животозастрашаващи.До това може да се стигне само след прием от над литър и половина вода на всеки час.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Статии

Как да изчислим колко вода трябва да консумираме

Как да изчислим колко вода трябва да консумираме

Чували сме едно нещо много пъти-колкото повече вода,толкова по-добре.Около 3 литра вода дневно било препоръчително количество.Но дали това е така? Учените имат точна формула за количеството в Чували сме едно нещо много пъти-колкото повече вода,толкова по-добре.Около 3 литра вода дневно било препоръчително количество.Но дали това е така? Учените имат точна формула за количеството в 2018-07-17T18:39:00+03:00 Как да изчислим колко вода трябва да консумираме

<p>Чували сме едно нещо много пъти колкото повече вода,толкова по-добре.Около 3 литра вода дневно било препоръчително количество.Но дали това е така?</p> <p>Учените имат точна формула за количеството вода,което трябва да приемаме.До сега за мъжете препоръчителната доза беше 3литра и 700ml, а за жените 2 литра и половина.Препоръчително е водата да се дозира.Около 30 милилитра на килограм телесно тегло.Ако жената тежи 60кг е добре тя да изпие 1.8 литра вода.Ако става въпрос за 100-килограмов мъж тогава количеството,което трябва да се погълне е 3 литра.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/6514/files/image/shutterstock_199262555.jpg" alt="" width="558" height="362" /></p> <p>Това количество е с условието,че не извършваме дейност,която ни кара да хабим много енергия и респективно да губим течности.Ако работим на "бюро" около 2 литра за жените и 2.5 литра за мъжете е препоръчителното количeство.</p> <p>Предупреждението на диетолозите е че при консумирането на повече вода има опасност за отмиване на важни соли и минерали от организма ни, което не е желателно.</p> <p>Друг мит е че пиейки много вода ще хидратираме кожата си.Хидратирането на организма настъпва с приемането на достатъчно количество вода.Това което е в повече товари бъбреците ни.</p> <p>Сериозното прекаляване с водата е болестно състояние,което се нарича полидипсия.Ако наистина прекалявате с водата може да настъпят опасни смущения,някои от които са животозастрашаващи.До това може да се стигне само след прием от над литър и половина вода на всеки час.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки