Колагенът заздравява косата, ускорява растежа й и намалява косопада!

Колагенът заздравява косата, ускорява растежа й и намалява косопада!

Колагенът е ключов протеин с огромно значение за регенерацията на клетките и поддържане здравината и еластичността на костите, ставите, сухожилията, кожата, очите, вътрешните органи, ноктите и косата. Като дълговерижна аминокиселина, той се състои от четири отделни аминокиселини: пролин, глицин, аргинин и хидроксипролин.

Способността на тялото да произвежда колаген започва интензивно да намалява във възрастта около трийсетте. Това е основната причина за появата на бръчки, загубата на естествения цвят на косата и увреждането на ставите, костите, хрущялите, мускулите и др.

Повечето хора вече са чували колко полезен е колагенът за кожата, костите и мускулите. Но ролята, която той играе по отношение на косата често остава на заден план.

Наличието на достатъчно витамин С в тялото е от съществено значение за способността на организма да произвежда колаген. Едни от най-полезните храни, стимулиращи производството на колаген са зеле, червени плодове и зеленчуци,  като червени чушки и ябълки, храни, богати на витамин С като портокали и лимони, както и моркови, които съдържат много витамин А.

Косата иска да се храни с колаген! Колагенът играе много важна роля за поддържане естествения цвят, здравината и гъстотата на косата. И най-качествените продукти за локална употреба, не могат да дадат на косата онова, което й дава колагенът. Той значително допринася за растежа на косата, нейното възстановяване при прекомерно боядисване и третиране с други химически продукти, честата употреба на сешоар, преса и др. Той притежава антиоксидантни свойства и намалява производството на свободни радикали в организма.

Свободните радикали са естествено произведени от тялото, в резултат на различни метаболитни процеси и са отговорни за увреждането на космените фоликули, което от своя страна води до загуба на коса. Когато косъмът разполага с достатъчно колаген, космените фоликули са здрави и силни, а растежът на косата – бърз. Колагенът също така увеличава общия обем на косата, чрез увеличаване диаметъра на всеки отделен косъм. Когато колагенът се приема заедно с дълбоко хидратиращата хиалуронова киселина, ползите за косата са още по-големи.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Статии

Статии

Колагенът заздравява косата, ускорява растежа й и намалява косопада!

Колагенът заздравява косата, ускорява растежа й и намалява косопада!

Колагенът е ключов протеин с огромно значение за регенерацията на клетките и поддържане здравината и еластичността на костите, ставите, сухожилията, кожата Колагенът е ключов протеин с огромно значение за регенерацията на клетките и поддържане здравината и еластичността на костите, ставите, сухожилията, кожата 2019-03-16T19:18:00+02:00 Колагенът заздравява косата, ускорява растежа й и намалява косопада!

<p>Колагенът е ключов протеин с огромно значение за регенерацията на клетките и поддържане здравината и еластичността на костите, ставите, сухожилията, кожата, очите, вътрешните органи, ноктите и косата. Като дълговерижна аминокиселина, той се състои от четири отделни аминокиселини: пролин, глицин, аргинин и хидроксипролин.</p> <p>Способността на тялото да произвежда колаген започва интензивно да намалява във възрастта около трийсетте. Това е основната причина за появата на бръчки, загубата на естествения цвят на косата и увреждането на ставите, костите, хрущялите, мускулите и др.</p> <p>Повечето хора вече са чували колко полезен е колагенът за кожата, костите и мускулите. Но ролята, която той играе по отношение на косата често остава на заден план.</p> <p>Наличието на достатъчно витамин С в тялото е от съществено значение за способността на организма да произвежда колаген. Едни от най-полезните храни, стимулиращи производството на колаген са зеле, червени плодове и зеленчуци, &nbsp;като червени чушки и ябълки, храни, богати на витамин С като портокали и лимони, както и моркови, които съдържат много витамин А.</p> <p><strong>Косата иска да се храни с колаген!&nbsp;</strong>Колагенът играе много важна роля за поддържане естествения цвят, здравината и гъстотата на косата. И най-качествените продукти за локална употреба, не могат да дадат на косата онова, което й дава колагенът. Той значително допринася за растежа на косата, нейното възстановяване при прекомерно боядисване и третиране с други химически продукти, честата употреба на сешоар, преса и др. Той притежава антиоксидантни свойства и намалява производството на свободни радикали в организма.</p> <p>Свободните радикали са естествено произведени от тялото, в резултат на различни метаболитни процеси и са отговорни за увреждането на космените фоликули, което от своя страна води до загуба на коса. Когато косъмът разполага с достатъчно колаген, космените фоликули са здрави и силни, а растежът на косата &ndash; бърз. Колагенът също така увеличава общия обем на косата, чрез увеличаване диаметъра на всеки отделен косъм. Когато колагенът се приема заедно с дълбоко хидратиращата хиалуронова киселина, ползите за косата са още по-големи.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки