Изследователските лаборатории MINERVA, производителите на GOLD COLLAGEN® (водещата добавка за течен колаген в Обединеното кралство), гордо представят ARTO COLLAGEN ™, нашата първа добавка за течна съвместна грижа, която подпомага поддържането на съединителната тъкан, хрущяла и костите.

Нашите изследователи и експерти по хранене внимателно подбраха уникална смес от 16 активни съставки, за да подпомогнат здравето на ставите с максимална абсорбция и бионаличност.

+
Помага за поддържане на костите

+
Помага за възстановяване и образуване на съединителна тъкан

+
Поддържа нивото на колаген в костите и хрущялa

+
Помага за намаляване на болката при травми и износване

1ARTO COLLAGEN™ съдържа Витамин  C и D, and Манган
2ARTO COLLAGEN™ съдържа Манган  3ARTRON COLLAGEN™ съдържа Витамин C

ARTO COLLAGEN е специално разработен, за да помогне поддържане здравето на хрущялите, костите и съединителната тъкан ,за хора които страдат от болки в ставите или за допълнителна грижа за ставите.

ОСНОВЕН ФОКУС =  осигурява ефективна подкрепа на ставите

Артритът е често срещано хронично заболяване ,което не се лекува. Това има голямо влияние върху ежедневния живот, така че е от решаващо значение да се осигури ефективна съвместна здравна подкрепа, чрез правилните хранителни вещества.

      

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ФОКУС = намаляване на дискомфорта в ставите

ARTO COLLAGENTM е предназначен да осигури ефективно облекчение ,за хора страдащи от болки в ставите, чрез намаляване на възпалението и регенерация на хрущял и колаген .По този начин позволява на хората отново да се наслаждават на простите неща в живота.

ВАЖНО: ARTO COLLAGENTM не е предназначен да се използва като основно лечение на възпален артрит .Той е подходящ само за подпомагане на здравето на ставите , а не като лечение за заболяване.

ARTO COLLAGEN
ФОРМУЛА

ARTO COLLAGEN
ПОДДЪРЖАЩИ СЪСТАВКИ

Ролята на колагена за  ставите, хрущяла и костите

 • Приблизително 30% от общия ни телесен протеин е колаген и този естествен компонент може да бъде в хрущяла на ставите.
 • Колагенът съставлява между 70% и 95% от хрущяла и помага за поддържането на здрави стави.
 • С напредването на възрастта, ставите се износват , което включва и забавяне на производството на колаген. Активен, натоварен живот или забързан график може да окаже допълнителен натиск върху нашите стави и така с напредване на времето нашите стави се нуждаят от допълнителна грижа.

Хидролизиран Колаген в  ARTO COLLAGENTM

 • БИО АКТИВНИТЕ КОЛАГЕНОВИ ПЕПТИДИ ® в ARTO COLLAGENTM са специално формулирани, за да останат непокътнати и не могат да бъдат разградени от стомашната киселина или ензимите.
 • БИО АКТИВНИТЕ ПЕПТИДИ ® се абсорбират лесно на нивото на малките
 • червата и преминават в кръвния поток, активирайки хондроцитите в ставите.
 • ARTO COLLAGENTM съдържа 5,000mg хидролизиран колаген . 5,000 mg колаген е идеалното количество от гледна точка на ефективност .
 • Течните добавки са 20 пъти по-ефективни в сравнение с колагена в таблетки или хапчета*.

ARTO COLLAGEN
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

За Минерва Ресърч Лаб

 • Минерва Ресърч Лаб са създателите на ARTO COLLAGENTM, течна хранителна добавка за стави . Екипът на Минерва се състой от лекари , диетолози и експерти по клинични изследвания . Минерва се ръководи от основни вярвания  и ценности :науката и научните изследвания ,чрез сътрудничество с реномирани университети при избор на висококачествени съставки.
 • ARTO COLLAGENTM е регистрирана търговска марка на Минерва Ресърч Лаб .

Как да използвате ефикасно ARTO COLLAGENTM

 • Препоръчителна доза: 1 шише ARTO COLLAGEN на ден в продължение на месец ,а за по-трайни резултати продължете приема . Ефекта на ARTO COLLAGENTM зависи зависи индивидуално  от състоянието на вашите стави ,диета и начин на живот .
 • Няма сериозни странични ефекти свързани с предозиране с колаген , въпреки , че приема на по – голямо количество от 10,000мл (10 грам ) на ден ,може да доведе до стомашни неразположения.

СТАВИТЕ

Хрущял: Меката тъкан, която предпазва краищата на костите. Той спомага за гладкото движение и действа като амортисьор.
Дебелината на хрущяла варира от съвместно до ставно.

Когато има загуба на хрущял ,костите започват да се трият заедно, което води до  увреждане на ставите, дискомфорт и болка.
Повредения хрущял не се лекува добре и затова се счита за хронично заболяване.


АРТРИТ

Артритът е общ и неофициален термин, който често се използва за означаване на всяко нарушение, засягащо ставите,което причинява дълготрайна болка и възпаление (↔ краткотрайно увреждане).

 • То може да засегне само една става или много.
 • То засяга хора от всички възрасти, включително деца.
 • Има повече от 100 различни форми на артрит и свързани заболявания. Най-честите видове включват остеоартрит (ОА), ревматоиден артрит (РА), псориатичен артрит (ПСА), фибромиалгия и подагра. Всички те причиняват болка по различни начини.
 • Понастоящем артритът засяга повече от един на всеки четири възрастни в цял свят.

Днес във Великобритания около 10 милиона души имат артрит. Сред повече от 100 вида артрит, най-често срещаните видове са остеоартрит (> 8 милиона души) и ревматоиден артрит. Това е най-честата причина за хронична болка в Обединеното кралство, което представлява около 30% от посещенията на лекарите.

В САЩ около 53 милиона възрастни и 300 000 деца страдат от артрит. Това се равнява на повече от 15% от общото население и е едно от най-често срещаните хронични състояния в страната. Сред тази група около 30 милиона възрастни страдат от остеоартрит. Очаква се до 2040 г. 78 милиона (26%) американски възрастни да имат диагностициран с лекар артрит. През 2018 г. 20% от американските потребители на възраст над 65 години използват добавка за здравето на ставите!

В Италия около 10 милиона души от всички възрасти страдат от артрит и остеоартрит.


Остеоартритът е вид артрит, причиняващ  болезнени и схванати стави . Той може да се развие във всяка става в тялото. Коляното, бедрото и ръцете / китките са най-често срещаните места.  

Ключови рискови фактори остеоартрит:

 • Около 1/3 от хората на възраст над 45 години във Великобритания са потърсили лечение
 • Жените са по-склонни да търсят лечение от мъжете, като общият брой на жените е около 5 милиона в Обединеното кралство, в сравнение с около 3,5 милиона мъже.
 • Състоянието започва с незначителна болка по време на физическа активност, но може да бъде непрекъснато и дори да се случи, докато е в състояние на покой. Остеоартритът е дългосрочно състояние и не може да бъде излекуван, но не е задължително да се влошава с времето и понякога може постепенно да се подобри. Предлагат се и редица лечения за намаляване на симптомите.

Влияние на болките в ставите

Артритът не причинява само физическа болка, но често и емоционален стрес, тъй като той може да спре много дейности, които ви носят радост. Здравите стави са в основата на всяко физическо движение. Ето защо толкова много хора изпитват депресия и други психични проблеми в резултат на болките в ставите.

Не искате да тренирате ...
Не можете да се измъкнете и да се забавлявате с приятели и семейство ...
Може да не успеете да направите дори най-простите неща около къщата или да се погрижите за основните си нужди .

Стресът, причинен от болки в ставите, може да се превърне в ниска енергия, лош сън, избягване на социалния живот и т.н. От друга страна, емоционалният стрес от артрит също може да влоши болката в ставите. Стресът предизвиква организма да произвежда хормона кортизол, а хроничното излагане на кортизол причинява възпаление. Стресът също атакува и разгражда колагена, важен градивен елемент на  ставите.


Предотвратяване на болките в ставите

Здраво телесно тегло
„Нивата на затлъстяване са се увеличили значително в Обединеното кралство през последните две десетилетия; тези с ИТМ, които се считат за „затлъстели“, съставляват 26% от населението през 2016 г., от 16% през 1995 г. Затлъстяването е основен двигател на лошото здраве, като  болки в ставите и мускулите са много тясно свързани с проблемите с теглото. (Минтел - юли 2018 г.)

Движение и интелигентно упражнение
„Редовните упражнения са ключът към поддържането на ставите в добра форма. Вдигането на сърдечната честота увеличава притока на кръв през ставите, като помага да се доставят хранителните вещества, от които се нуждаят, и да отмият остатъците от тях. Плюс това, когато тренираме, телата ни правят повече синовиална течност, тази голяма гуза, която смазва ставите. ”(Merchandiser на Natural Foods - Sept / Oct 2016)

Балансирана диета и хранителни добавки
„Хранителната интервенция от ранна възраст остава един от най-лесните и най-рентабилните начини за поддържане и подобряване на здравето на костите и ставите през целия живот. Упражнението, разбира се, запазва фугите на ставите, но клетките се нуждаят от правилните хранителни вещества, за да позволят активността да бъде ефективна. ”(Готови храни - май 2018 г.)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
БРОМАЛАИН

Лечение на Остеоартрит:
Резюме (University of Southampton, UK, 6 October 2004)

„Бромелаинът, екстракт от растението от ананас, показва противовъзпалителни и аналгетични свойства и може да осигури по-безопасна алтернатива или допълнителна терапия за остеоартрит. Всички предишни проучвания, които са били неконтролирани или сравнителни проучвания, показват потенциалната му употреба за лечение на остеоартрит. […] В този документ се прави преглед на клиничните доказателства за употребата на бромелаин при остеоартрит.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Хиалуронова киселина (HA) се намира естественно в съединителната тъкан, в стави и кости.
(Watanabe-Kamiyama, Shimizu et al. 2010).

 • Хиалуроновата киселина играе ключова роля в хидратацията на тъканите и задържането на влага поради способността си да свързва водни молекули, които могат да достигнат до 1000 пъти по-голяма молекулна маса (Aito-Inoue, Lackeyram et al. 2007);

 • Хиалуроновата киселина може също да взаимодейства с други гликозаминогликани и протеини и е доказано, че стимулира производството на колаген;

 • Орално прилаганата хиалуронова киселина достига до ставите. Заедно с хондроитин сулфат или глюкозамин сулфат, хиалуроновата киселина спомага намаляване на болката и подобрява физическата функция (Maheu 2016).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ГЛЮКОЗАМИН

Глюкозамин Хидрохлорит се среща естествено в ставите и мускулите и е производно на клетъчния глюкозен метаболизъм. Също така е компонент на гликозаминогликани и протеогликани на хрущялната матрица, покриващи края на костите, и хиалуронова киселина, намираща се в синовиалната течност в ставите.

 • Тъй като глюкозаминът е част от хрущялната матрица в тъканите на ставите, се смята, че помага при образуването и възстановяването на хрущяла. Поради тази причина в продължение на много години се теоретизира, че прилагането му може да стимулира симптоматичното облекчение в присъствието на остеоартрит (Towheed, Anastassiades et al. 2001).

 • Клиничните проучвания показват, че глюкозаминът може да осигури малко облекчение на болката и да забави прогресията на остеоартроза на коляното (Jerosch 2011).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ХОНДРОИТИН СУЛФАТ

Хондроитин Сулфат е сулфатиран гликозаминогликан. Обикновено се открива, че е свързан с протеини като част от протеогликан .

Хондроитин Сулфатът е важен структурен компонент на хрущяла и осигурява голяма част от неговата устойчивост при компресия. В допълнение, хондроитин сулфатът може също да спомогне за забавяне разграждането на хрущяла и да помогне за възстановяването на растежа на хрущяла (Deal 1999).

Доказано е, че хондроитин сулфатът забавя симптомите на остеоартрит, като болка и възпаление, както и прогресията на заболяването (Jerosch 2011). Наред с глюкозамина, хондроитин сулфатът се превърна в широко разпространен използвана хранителна добавка за лечение на остеоартрит (Henrotin and Lambert 2013).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
MSM

MSM (Метилсулфонилметан) е естествено срещана в организма, органична сяра.


MSM
(Methylsulfonylmethane)

 • МСМ се използва от организма за поддържане и възстановяване на съединителната тъкан и проявява някои противовъзпалителни и антиатеросклеротични свойства. Изследвания, проведени с миши модели показват, че МСМ има ефект при възпалителни състояния като ревматоиден артрит.

 • Доказано е, че добавка съдържаща МСМ намалява болката в ставите и увеличава подвижността на ставите (Pagonis 2004).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ДЖИНДЖИФИЛ

Джинджифилът се състои от сложна комбинация от биологично активни съставки , като гингероли, шогаоли и парадоли.

Съединенията гингероли, шагоали и парадоли  отговарят за повечето противовъзпалителни свойства на Джинджифилът.

Екстрактът от джинджифил намалява производството на цитокини при остеоартритния хрущял, поради което инхибира прогресията на ставни дегенеративни заболявания (Marcus and Suarez-Almazor 2001, Bartels, Folmer et al. 2015).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
РИБЕНО МАСЛО

Рибеното масло е богато на омега 3 мастни киселини.

Рибеното масло контролира имунната система и се бори с възпалението на ставите.

Той е богат източник на витамин D, който е от съществено значение за поддържане на здрави стави чрез производство на протеогликани в хрущяла (Jerosch 2011).

Рибеното масло е 100% естествен компонент, свободен от консерванти с изключителна стабилност и се разтваря  във вода.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
МАНГАН

Манган е минерал който се счита за важно хранително вещество от което тялото се нуждае за да функционира правилно .

 • Манганът е компонент на гликозален и ксилозилтрансферазен ензим, който е отговорен за гликозидното свързване и следователно за синтеза на гликозаминогликан.

 • Манган също участва в омрежването на колагенови фибрили и инхибира разграждането на еластин (Murad и Tabibian 2001)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
L-КАРНИТИН

L-Карнитин е естествено съединение което се синтезира в тялото от незаменими аминокиселини лизин и метионин .

 • L-карнитинът се намира главно в скелетната мускулатура, където е необходим за транспортирането на мастни киселини от цитозола в митохондриите за бета-окисление.

 • Заради свойствата си за повишаване на окислителния метаболизъм на мастни киселини и мускулен гликоген, добавката с карнитин може да има потенциална роля в повишаването на мускулната производителност, като по този начин позволява по-активен начин на живот (Huang и Owen 2012).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
МАКА

Мака е растение което расте в централната част на Перу във високите плата на Андите. Тя се отглежда като зеленчукова култура в тази област от 3000 години .

Изсушената Мака има хондропротекция и противовъзпалителни свойства в човешкия хрущял.
Това действие е подкрепено от клинични проучвания в остеоартрит (Akthar 2011, Jerosch 2011).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
БИОПЕРИН

Биоперин ® е патентован ехтракт ,получен от плодовете на черен пипер, Piper nigrum L.

 • Черният пипер се счита за „Краля на подправките” по целия свят. Биоперин® се прилага заедно с различни хранителни вещества, витамини, минерали и антиоксиданти, за да повиши тяхната бионаличност до 60% (Johnson, Nihal et al. 2011, Patil, Singh et al. 2011).

 • Биоперин® се използва като подобрител на бионаличността повече от 20 години.

КЛИНИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
ARTO COLLAGEN

Ползи от нашия комплекс от патенти EU ‚Хранителна добавка за подобряване на здравето на съединителната тъкан‘  (EP 2 695 610 A1)

1. Наградени научни изследвания (Royal Society of Medicine award, February  2018, първо място):

двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо-контролирано клинично изпитване, проведено върху 120 субекта, публикувано в международно медицинско списание (Nutrition Research June 2018). Резултатите от клиничните изпитвания показват:

 • Значително намаляване на болката в ставите (Fig. 1A next slide)
 • Значително подобряване на движението (Fig. 1B next slide)
 • Позитивни резултати в индивидуалните въпросници (Fig. 1C & 1D next slide) 

2. Наградени научни изследвания (9th 5-Continent-Congress award, August  2018, първо място):

инвитро  проучвания, проведени в сътрудничество с Университета в Портсмут, изследват взаимодействията с дермална фибробластна функция на колагеновите пептиди и други биоактивни съединения, присъстващи в патентния комплекс на ЕС. Резултатите от изследването, публикувани в научните доклади (Nature group, юни 2018 г.), осигуряват за първи път научно обосновано клетъчно основание за механизмите на действие на хранителни вещества на основата на колаген . Резултатите от проучването показват:

 • Значително повишаванена на синтеза на фибробластен колаген (Fig. 2A next slide)
 • Значително повишаване на синтеза на фибробластен еластин (Fig. 2B next slide)
 • Значително инхибиране на освобождаването на две фибробластни колагенази : MMP-1 (металопротеиназа-1) и MMP-3 (металопроеиназа-3)отговорни за разграждането на еластина(Fig. 3A and 3B next slide) 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

 • ARTRON COLLAGENTM не е лечение за артрит, но е предназначено да поддържаобщото здраве и благополучие.
 • Не се препоръчва да се комбинира с други добавки GOLD COLLAGEN®, за да се избегне предозиране на някои активни съставки.
 • Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразна и балансирана диета
 • и здравословен начин на живот.
 • Бременните или кърмещи жени не трябва да приемат никакви добавки, освен ако не са препоръчани от техния лекар или здравен специалист.
 • Както и при други хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар, ако сте под медицинско наблюдение, ако приемате някакви лекарства или страдате от хранителни алергии.
 • Дръжте този продукт на място, недостъпно за деца.
 • В случай на случайно предозиране потърсете професионален съвет.
 • Съдържа полиоли - прекомерната консумация може да предизвика слабително действие.
Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки