ДА ПОДХРАНИМ КОСАТА ОТВЪТРЕ
GOLD COLLAGEN® HAIRLIFT

 Подпомага поддържането на здрава коса
 Подхранва косата отвътре
 Подхранва кожата и заздравява ноктите

120 лв. Съдържа: 10 шишета

КУПИ СЕГА

ДА ПОДХРАНИМ КОСАТА ОТВЪТРЕ

Ключови свойства

  • Подхранва косата отвътре
  • Подпомага поддържането на здрава коса
  • Подхранва кожата и заздравява ноктите

Активни съставки

Хидролизиран Колаген и Хидролизиран Кератин
Успешно се абсорбират в стомашно- чревния тракт като се включват в основата и стимулират растежа
Биотин , Мед, Селен , екстракт от Цариградско грозде(АЛМА)
Стимулират растежа на косата
Ниацин , Витамин Е и Витамин B6
Подпомагат поддържането на съединителната тъкан и заздравяват косъма

GOLD COLLAGEN® HAIRLIFT

Активни съставки

Ползи

Хидролизиран Колаген

Колагенът е естествен компонент на кожата и косата.

Хидролизиран Кератин

Косата се състои от протеин, наречен кератин. Хидролизираният кератин предпазва косата от увреждане.

Селен

Добавянето на селен предотвратява загубата на коса.

Мед

Медта допринася за нормалната пигментация на кожата и косата и предпазва клетъчните съставки от окислителни увреждания.

Цинк

Цинкът допринася за поддържането на нормална кожа, коса и нокти.

Биотин

Биотинът допринася за поддържането на нормална кожа и коса.

Витамин Б5 ( Пантотенова киселина)

Предотвратява посивяването  и овлажнява косата.

Витамин Б6

Витамин В6 допринася за нормалния метаболизъм , добива на енергия и за намаляване на умората

Витамин Е

Витамин Е допринася за защитата на клетъчните съставки от окислителни увреждания.

Витамин Б3 (Наицин)

Важно за растежа на косата и поддържането на космените фоликули здрави.

Алма (екстракт от Цариградско грозде )

Подпомага растежа на косата и подхранва косата отвътре.

Коприва

Стимулира растежа на косата.

Розмарин

Стимулира растежа на косата и подобрява притока на кръв към скалпа.

Бета- каротен

Растително-извлечен антиоксидант каротеноид.

Съдържа: НЕ захари; НЕ изкуствени цветове; НЕ изкуствени подсладители; НЕ изкуствени консерванти; НЕ алкохол; БЕЗ ГМО. БЕЗ ГЛУТЕН, ХАЛАЛ, КОШЕР.

Предупреждение за алергия / алергия: Този продукт съдържа колаген, получен от риба. Не са съобщавани никакви известни или чести нежелани реакции при този продукт. Потърсете незабавно медицинска помощ, ако се наблюдава сериозна реакция.

Начин на употреба: Картонената кутия съдържа 10 бутилки. Препоръчителна доза: напитка 1 бутилка дневно в продължение на 1 месец, за предпочитане по-дълго, за по-дълги и дълготрайни резултати. Препоръчва се редовен прием. Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Разклатете добре преди употреба.

Предупреждения и предпазни мерки: Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразна и балансирана диета и здравословен начин на живот. Съдържа полиоли (подсладители) - прекомерната консумация може да доведе до слабителни ефекти. Ако сте бременна, кърмите или приемате лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете GOLD COLLAGEN® HAIRLIFT. Дръжте далеч от деца.

Специални инструкции за работа: Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина и топлина. Дръжте далеч от деца. След като се отвори уплътнението на бутилката, консумирайте продукта в рамките на 24 часа. Не използвайте след  крайната дата на опаковката.

Процес на стареене

Застаряването на косата включва отслабване на косъма, стареене на космения фоликул и стареене на скалпа на косата. Стареенето на косата е предмет на присъщо или физиологично стареене и външно стареене , причинено от външни фактори.

Вътрешните фактори за стареене на косата са свързани с индивидуалния генетичен фон с междуличностни вариации. Примери: фамилнo преждевременно зреене, андрогенетична алопеция и хормонална загуба на коса.

Външните фактори на стареене на косата произтичат от различните оксидативни стресови фактори от околната среда (т.е. ултравиолетовите лъчи), от тютюнопушенето, хранителните дефицити и т.н.

Хранителен дефицит и косопад

Ниският биотин е друга причина за намаляване на растежа на косата. Биотин (витамин B7 или витамин Н) е необходим за правилна и максимална фибробластична активност и по този начин за образуване на еластин и колаген. Той работи най-добре, когато се комбинира с цинк.

Ниско протеиновите или бързите диети са още една хранителна причина за загуба на коса. Протеините или аминокиселините са градивните елементи на косата, клетките, колагена и т.н. Ниският хранителен прием означава по-малко натрупване на маса.

Когато нашият протеинов резерв е нисък, тялото незабавно премества растежа на косата във катагенна фаза на почивка, където тя може да остане в продължение на месеци.

КОСОПАД- КЛЮЧОВИ ФАКТИ

Загубата на коса засяга 40-50% от мъжете и жените. 80% от мъжете имат забележима загуба на коса до 80-годишна възраст. Въпреки това, косопада може да засегне всички - независимо от възрастта.   Косопадът може да бъде генетичен или в резултат на съвременния живот, причинен от стрес,     нездравословна диета, замърсяване , хормонален дисбаланс, лекарства или козметични процедури.  Ние се раждаме с около 100 000 до 150 000 космени фоликули на скалпа и губим до 100-150 от тях на ден.     Косата е предимно от кератин, протеин, който се съдържа и в кожата и ноктите. 

Ефектите от косопада са физически и емоционални и могат да допринесат за ниска степен на самочувствие  и емоционален стрес.
Изтъняването на косата, намаленият и обем  и загубата на    покритие на скалпа са общи признаци   на загуба на коса, които могат да се лекуват.
Около 50% от жените губят повече коса, отколкото обикновено след раждането.
Косата е втората най-бързо развиваща се тъкан в човешкото тяло.

Обикновено до 90% от космените фоликули са в анагенна фаза, докато 1-2% в катагенните фази и 10-14% са в телоген.

РАСТЕЖ НА КОСЪМА

Анагенна фаза . Тази фаза започва в дермалната папила. Тук дермалната папила инициира клетъчното делене, за да създаде нова матрица, която води до образуването на нова коса (около 1 см на всеки 28 дни) и изтласква старата коса. Това обикновено трае между 2 и 6 години. Колкото по-дълга е тази фаза, толкова по-дълъг е космият вал. Тъй като ние стареем, анагенната фаза става по-кратка . Сигналите, изпратени от органа, определят кога трябва да приключи анагенната фаза и започва стадията на катагена.

Катагенна фаза . Този преходен период позволява на косата да се поднови. Тук косменият фоликул се свива поради разпадане и папилата или фоликулите се отделят от космената крушка. Това намалява подхранващото кръвоснабдяване, което кара космената крушка да се свие още повече, позволявайки й да мигрира към повърхността на скалпа.

Телогенна фаза . Тази фаза е период на почивка, при който няма ново клетъчно делене. Следователно дължината на косата е неподвижна. През това време кожната папила по същество "презарежда" матрицата с нови клетки в подготовка за анагенната фаза, където дермалната папила и основата на фоликула се свързват отново и новата коса започва да се образува. Този цикъл обикновено трае 2-4 месеца.

СТРУКТУРА И РАСТЕЖ

Косата е специализирано израстване на част от кожата, наречена епидермис. Има главно две отделни части, косменият фоликул и косменият вал. Косменият фоликул се намира дълбоко в мазнините на скалпа и е точката, от която расте косата. Папилата е голяма структура в основата на космения фоликул и се състои основно от съединителна тъкан и капилярна линия.

Косменият фоликул е добре снабден с малки кръвоносни съдове, а кръвта, преминаваща през тях, подхранва растящия район. Космичният вал е частта от косата, която може да се види над скалпа. Състои се главно от мъртви клетки, превърнали се в кератини и свързващ материал, заедно с малки количества вода. Други структури, свързани с космения фоликул, включват чашата, в която фоликулът расте, известен като infundibulum, аректорът пили мускули, мастните жлези и апокринните потни жлези.


КАТЕГОРИЯ ЗАГУБА НА КОСА/ИЗТЪНЯВАНЕ

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки