ДОПЪЛВАЩО ЕСТЕТИЧНИТЕ ТЕРАПИИ

Разработен от лекари и експерти по храненето, GOLD COLLAGEN® RX е новаторска течна добавка за кожата от GOLD COLLAGEN®. Той съдържа и иновативен европейски патентован комплекс, хидролизиран еластин, витамини и минерали, за да подобрява здравето на кожата. Може да се използва или като допълнение към естетичните терапии, или като самостоятелно средство против стареене.

 • Научно е доказано, че забавя разрушаването на колагена и еластина*
 • Научно е доказано, че подобрява пролиферацията и активирането на фибробласти*
 • Научно е доказано, че насърчава синтеза на колаген и еластин*

Tелефон за поръчки: 0878 300 700

*Резултати от in vitro изследвания и двойно-сляпо плацебо контролирани рандомизирани клинични проучвания, проведени от дерматолози и публикувани в рецензирани издания. © 2017 Minerva Research Labs Ltd. Този материал е предназначен единствено за справка на лекарите. Не е предназначен да се използва като рекламен материал за потребителите.

Оносно Лаборатории Минерва и откриването на ново поколение козметична терапия

Лаборатория Минерва е пионер в категорията течни козметични добавки и създател на първата в света течна добавка за грижа за кожата на базата на колаген. Минерва пуска първия си продукт през 2011г. и от тогава е продала повече от 10 милиона бутилки. Доказано е, че активните съставки в техните оригинални, революционни козметични добавки, се доставят директно до дермиса, където работят отвътре навън.

След пускането на първия си продукт Минерва надграждат върху своя опит на нутрокозметичния пазар и разработват богата гама от иновативни, клинично изпитвани и научно усъвършенствани течни козметични добавки, които спомагат за подобряване на здравето на кожата отвътре навън. Иновативните течни козметични добавки спомагат за стимулиране на фибробластите в кожата да произвеждат поевче колаген, хиалуронова киселина и еластин. Продуктите GOLD COLLAGEN® са специално формулирани с най-висококачествени съставки, за които е научно доказано, че постигат максимално усвояване и бионаличност.

Те са резултат от сътрудничество с известни университети, дерматолози, специалисти по естетична и кожна медицина. Публикации във водещите професионални журнали доказват ключовите резултати от програмата за клинично изпитване на компанията. Беше демонстрирано съществено подобрение в хидратирането и еластичността на кожата, както и значително намаляване на появата на бръчки.

"Изключително много се гордея с резултатите на нашето проучване, успеха на нашите продукти и създаването на нова пазарна категория - течни козметични добавки. Разполагаме с изключително лоялна клиентела, а нашите продукти отбелязват най-бърз годишен ръст в категорията. Нашият екип по проучванията е отдаден на създаването на повече продукти, които да помогнат на жените да се чувстват добре и да съхранят младостта си",
Тони Сангуинети 
Изпълнителен директор, Лаборатории Минерва.

Под кожата на GOLD COLLAGEN® RX

Науката и проучванията представляват основата на нашите ценности и ръководят всеки аспект на дейността ни. Лаборатории Минерва се стремят да предоставят иновативни продукти, които наистина подобряват здравето и красотата на кожата. Нашите лекари, специалисти по храненето, учени и експерти по клинични проучвания си сътрудничат с университети и независими клиники, за да изпитат ефикасността и безопасноста на продуктите на GOLD COLLAGEN®. Резултатът от този опит в развитието на GOLD COLLAGEN® RX, ултимативната формула единствено достъпна по лекарска препоръка.

КЛЮЧОВИ ФАКТИ

 • Европейски патент EP2532252 B1 (Напитка за подобряване на състоянието на кожата)
 • Очакван европейски патент (хранителна добавка за подобряване на здравето на съединителната тъкан)
 • Очакван международен патент (хранителна добавка с антиоксидантно действие за борба със стареенето, подобряващ системата на кожата).
 • Клинични изпитвания и PhD спонсорства с водещи университети (Университет Джон Муур, Ливърпул,
  Университет на Портсмут Великобритания, Университет на Модена и Реджио Емилия и Втори университет на Неапол)
 • Множество публикации в професионални медицински и естетични журнали (посетете gold-collagen.bg за
  повече информация)

Ключови резултати от клиничните изпитвания

В продължение на 9 седмици беше проведено двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо-контролирано изпитване от страна на независима Организация за клинични изпитвания с 108 здрави субекта, приемащи продукт, съдържащ европейския патентован комплекс GOLD COLLAGEN®, или плацебо. Статистически значимо повишаване на хидратацията на кожата беше измерено след 6 седмици прием на продукта. Това повишение все още остава значително след 9 седмици, докато в плацебо групата не беше забелязана съществена промяна1.

Изпитване с "открит етикет" беше проведено в множество центрове с 40 независими дерматолози върху 265 здрави доброволци, приемащи продукт, съдържащ европейския патентован комплекс GOLD COLLAGEN®, ежедневно за 60 дни. В края на изпитването беше докладвано сравнимо статистически значимо намаляване на назолабиалните гънки както при субектите, които се подложиха на естетично лечение, така и при тези, които не се подложиха (30% спрямо 32% намаление)2.

Независимо, двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо контролирано клинично изпитване беше проведено от независима естетична клиника, за да се проучат ефектите на друг продукт, съдържащ европейския патентован комплекс върху еластичността на кожата и фото-уврежданията, върху 120 субекта, подложили се на козметично третиране или не (60 субекта, приемащи продукта - 60 субекта, приемащи плацебо за 90 дни). Значително увеличение на еластичността на кожата беше наблюдавано при субектите, приемащи продукта както заедно с козметична процедура, така и самостоятелно.

Хистологичните изследвания на кожни биопсии от субекти, които са приемали продукта, показаха намаление на възпалението, слънчевата еластоза и хиперкерастоза, както и липса на дисплазия в края на третирането. Наблюдава се подобрение в колагеновата структурна архитектура в дермиса (увеличение в ширината на влакната и паралелно разположените колагенови влакна). Тези промени бяха ясно видими и във фотографските материали на лицето на субекта преди и след приема на продукта3.

1 "Ефекти на хранителната добавка, съдържаща колагенови пептиди, върху еластичността на кожата, хидратацията и бръчките", Журнал по Медицинско хранене и нутрацевтици, декември 2014г.
2 "Ежедневният прием на колагеновата добавка РURE GOLD COLLAGEN® намалява видимите признаци на стареене". Клинични интервенции при стареенето, октомври 2014г.
3 "Иновативни нутрацевтични подходи за противодействие на признаците на стареене", Учебник по стареене на кожата, Спрингер Берлин Хайделберг, януари 2016г.
© 2016 MINERVA Research Labs Ltd. Този материал е предназначен единствено за справка на лекарите. Не е предназначен и не следва да се използва като рекламен
материал за потребителите.

Няколко независими клинични изпитвания, сега публикувани в научни професионални журнали, са демонстрирали, че ежедневният прием на продукти GOLD COLLAGEN® води до видимо и значително подобрение на свойствата на кожата, като например хидратация и еластичност, и клинично измерими подобрения в появата на бръчки, фото-увреждания и архитектурата на кожата. Наред с това, систематичното третиране с продукти GOLD COLLAGEN® може да подсили резултатите от естетични процедури. Тези резултати са постигнати благодарение на наличието на уникални съставки, различни за всеки продукт, заедно с патентования комплекс на GOLD COLLAGEN®, съдържащ се във всички продукти на GOLD COLLAGEN® (включително GOLD COLLAGEN® RX).

Минерва представя GOLD COLLAGEN® RX

GOLD COLLAGEN® RX е последният продукт на GOLD COLLAGEN®, специално разработен да осигурява неинвазивно, но ефективно решение като добавка към естетичните процедури или като терапия против стареене.

Продуктът предлага уникална комбинация от биоактивни колагенови пептиди, витамини и минерали за максимално усвояване и бионаличност. Той е формулиран, използвайки новаторския патентован комплекс GOLD COLLAGEN® и комбинация от хидролизиран еластин и мощни антиоксиданти, всички внимателно подбрани с оглед своите свойства против стареене и за подобряване на здравето на кожата.

 • Научно е доказано, че подобрява пролиферацията и активирането на фибробласти*
 • Научно е доказано, че насърчава синтеза на колаген и еластин*
 • Научно е доказано, че забавя разрушаването на колагена и еластина**
 • Помага за запазване на естествения здрав вид на кожата**
 • Защитава от окислително увреждане**
 • Поддържа кожата хидратирана и еластична, благодарение на което тя изглежда по-млада**
 • Помага за намаляване появата на бръчки**
 • Помага за поддържането на здрава коса и нокти**

*Резултати от in vitro изследвания и двойно-сляпо плацебо контролирани рандомизирани клинични проучвания, проведени от дерматолози и публикувани в рецензирани издания.
**Съдържа Витамин С, който допринася за нормалното формиране на колаген за нормална функция на хрущялите и кожата; Цинк, който допринася за поддържане на нормална кожа, коса и нокти, Биотин, който допринася за поддържане на нормална кожа и коса; Мед, Витамин Е, който допринася за защитата на клетките от окислителен стрес.
© 2016 MINERVA Research Labs Ltd. Този материал е предназначен единствено за справка на лекарите. Не е предназначен и не следва да се използва като рекламен материал за потребителите.

 


Единствено наличен чрез лекари и в избрани клиники

1 кутия съдържа 10 бутилки (10х50мл.)

Указания за ползване:
Изпивайте по 1 бутилка на ден - 3 седмици за стимулиране на хидратацията на кожата, 6 седмици за изглаждане на кожата, 9 седмици за здравина на кожата.

Колагенът се среща естествено в извънклетъчната матрица на кожата и е важен компонент за здравата кожа и оздравяването на кожата. Наред с колагена, еластинът е друг ключов структурен компонент на матрицата и съотношението между тях влияе върху механичните свойства на съединителните тъкани. Въпреки че еластинът представлява едва около 2% от общия протеин в дермиса, той има физиологично фундаментално значение за осигуряване на еластичност и гъвкавост на кожата. Колагенът и еластинът работят заедно, за да подпомогнат функцията на кожата. Тяхната деградация и намаляване водят до отпускане и бръчки.

Създаден в резултат от задълбоченото познаване на кожата, GOLD COLLAGEN® RX дублира съотношението на еластин и колаген, естествено налични в дермиса, за да подпомогнат здравината на кожата.

Формулата за здравословна кожа: хидролизиран колаген + хидролизиран еластин + 14 активни съставки

Gold Collagen® RX
Продуктът може да бъде закупен само от лекари!!!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки