Pure Gold Collagen - Въпроси отговори

 • Мога ли да използвам Pure GOLD COLLAGEN® дори ако съм бременна или кърмя?

  Pure GOLD COLLAGEN® е хранителна добавка, но въпреки това препоръчваме бременните и кърмещите жени да се консултират със своя лекар.

 • Кога ще получа видими резултати от пиенето на колаген?

  Жените, които са ползвали Pure GOLD COLLAGEN® са забелязали, че кожата им е по-хидратирана и по-жизнена след 2-3 седмици. Все пак, това не означава, че резултатите са еднакви при всички, тъй като има много фактори, като гени, начин на живот, начин на хранене, прекаленото излагане на слънце и пушенето, които влияят на кожата. Оптимални резултати на хидратиране се получават при непрекъсната употреба в продължение на 8 седмици. За максимално добри резултати, изразяващи се в намаляване на фините линии и на бръчките, го използвайте в продължение на 12 седмици.

  Първите резултати са видими в рамките на 20 до 30 дни. Пълното обновяване на колагена в човешкото тяло е процес, който се извършва в рамките на 100 до 130 дни, когато вече се наблюдават значителни резултати.

   

 • Как действа Pure GOLD COLLAGEN®?

  Рure GOLD COLLAGEN® действа вътрешно. След като се резорбира от тънките черва, се разпространява чрез венозната система до дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки размножаването на фибробластите и увеличавайки производството на колаген.

 • Как се съчетава Pure GOLD COLLAGEN® с други козметични процедури?

  Pure GOLD COLLAGEN® може да действа като допълнение заедно с други козметични процедури без проблем за съвместимост. Като хранителна добавка, Pure GOLD COLLAGEN® е един естествен начин на грижа за кожата ви.

 • Има ли изследвания, които показват как работи продуктът и как мога да се доверя на един толкова нов продукт?

  Проведени са многобройни изследвания по отношение на активните съставки. Основни положителни резултати от две клинични проучвания са показали увеличение на хидратацията и намаляване на дълбоките бръчки за кратко време.  Въпреки че е нов продукт за европейските пазари, рибният колаген за пиене е много популярен в Япония и Далечния Изток с над 100 милиона продажби годишно. Мнозина твърдят, че това е тайната на красивата кожа при много жени.

 • Могат ли диабетиците да използват Pure GOLD COLLAGEN®?

  Pure GOLD COLLAGEN® е идеален за хора с диабет тип I и II, тъй като подсладителите, съдържащи се в него, произхождат от екстракт, получен от растението стевия. Бихме препоръчали на тези, които страдат от сериозни заболявания или които са под лекарско наблюдение, да не приемат никакви хранителни добавки, освен ако не са препоръчани от техния лекар.

   

 • Може ли Pure GOLD COLLAGEN® да се използва в комбинация с други хранителни добавки?

  Pure GOLD COLLAGEN® може да се използва като част от нормалния хранителен режим в комбинация с витамини, лечебни храни и други хранителни добавки. Въпреки това, винаги трябва да бъдете внимателни с общия прием на хранителни добавки. Ако не сте сигурни, най-добре е да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

   

 • Защо колагенът е важен за младежкото излъчване? Open or Close

  "Колагенът представлява група протеини, част от съединителната тъкан, която свързва заедно и поддържа различни части на тялото като например кожата", казва дерматологът - венеролог Д-р Хара Паксимадаки , научен сътрудник, която заключава: "Счита се за един важен инструмент за еластичността и жизнеността, имайки предвид, че 70% от кожата се състои от колаген. В същото време е в състояние да задържа голямо количество вода (8 пъти теглото му), което означава, че е важен източник за хидратация на кожата."

 • Как мога да избера един безопасен колаген?

  Уверете се, че продуктът е качествен, прочут и разберете къде е произведен. Също така проверете срока на годност и дали колагенът е естествен или от култивирани материали. Информацията за съставките на продукта върху опаковката трябва да е подробна, както във всички добри продукти. Трябва да поставяме под съмнение продуктите без или с непълно описание, дори продуктът да е произвeден от известна фирма.

  Предпочетете продукти от естествен рибен колаген, защото се усвояват седем пъти по-добре. Имат пет пъти по-високо процентно съдържание на аминокиселини (глицин, пролин, аланин и хидроксипролин), които са основната съставна част на колагена. Също така не съдържат холестерол, мазнини или захар в сравнение с животинските колагени.

  Действието на продукти от рибен колаген тип I е антиоксидантно е не се фокусира само върху ставите, а върху цялото тяло (кожа, коса, нокти). Със сигурност са по-сигурни, тъй като не са изложени на заболявания, инфекции, патогенни организми и антибиотици. Оказва се, че морският колаген е един много важен протеин, който подсилва костите, обогатява и хидратира кожата и не предизвиква странични ефекти.

 • Препоръчва ли се колагенът за мъжете? Може ли да им бъде от полза?

  Много мъже имат усещането, че колагенът е предназначен само за жени.

  Това се дължи на факта, че колагенът се промоцира на пазара най-вече за здравето на кожата и поради ползата му за красотата.

  Всъщност всеки мъж или жена може да извлече ползи за здравето си от колагеновите пептиди. Чистият рибен колаген е висококачествен протеин за една здравословна и балансирана диета и физическо състояние, в комбинация със спортното хранене и контрола на теглото.

  Той е особено полезен за активния мъж или жена, особено за спортистите, тъй като подобрява мускулния тонус и силата. Като един от основните видове протеини в тялото, колагенът е от съществено значение за издръжливостта и физическото състояние. Рибният колаген съдържа аминокиселини и протеини, които увеличават енергийната и физическата издръжливост при обикновените хора или спортистите.

  Редовната употреба на рибен колаген намалява изтощението на мускулите, премахва болките след тренировка и значително подобрява скоростта на зарастване след травми.

  Чистият рибен колаген може да се използва смесен или не с други протеини или витамини и се добавя към храната, за да се увеличи съдържанието й на протеини.

  Колагенът е основният структурен компонент на мускулите, сухожилията, ставите и хрущялите.

  Протеинът от рибен колаген е много по-различен от другите източници на протеини. Съдържа уникална комбинация за ежедневен прием на голямо количество азот и аминокиселини (протеини), най-важните аминокиселини от които са тези, които са основни съставки на колагена – глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин.

  С рибния колаген вие доставяте на тялото си незаменимите аминокиселини за правилното функциониране на мускулите и възстановяването на енергията и силата. Също така е много ефективен за възстановяването от травмите при тренировки и спортуване.

 • По-бързо ли е лечението и възстановяването от травми с колаген?

  Почти всеки, който се упражнява редовно, все някога ще получи някаква болка, или в някой момент някаква спортна травма.

  Така редовните занимания с физически упражнения и спорт от една страна са добри за вашето здраве, но понякога могат да ви причинят травми. Броят и видът на спортните травми са толкова различни, колкото и хората които спортуват, но някои травми е по-вероятно да се случат, отколкото други.

  Спортните травми не са рядкост и по същество могат да бъдат или остри травми (фрактури на китката, навяхвания на глезена, изкълчвания на рамото, мускулна преумора и т.н.) или наранявания от прекомерни тренировки (микротравми на сухожилията, костите и ставите, като например лакътя при игра на тенис, рамото на плувеца, коляното на бегача, коляното на скачача, тендинит на ахилесовото сухожилие и т.н.). Много често спортистите не възстановяват напълно съединителните тъкани (както например връзки, сухожилия и мускули), докато увреждането се прояви или се влоши като цяло, в резултат на което се появяват класическите болки и страдания при тренировки.

  В този случай е необходимо да приемаме протеини, за да подпомогнем за регенерирането и възстановяването на мускулите, но по-голямата част от протеиновите добавки нямат съставките, необходими на човешкия организъм за възстановяване на травмите на костите и на съединителната тъкан. Колагенът е основен компонент за възстановяването и съдържа много специфичен и уникален аминокиселинен профил в сравнение с другите протеини, включително една много рядка комбинация от глицин, пролин и хидроксипролин. В действителност, съдържа много повече глицин и пролин от много други протеинови храни, включително от който и да било стандартен протеин на прах или суроватъчен протеин.

  Освен това аминокиселината хидроксипролин е киселина, която я има само в колагена и не се среща при други източници на протеини. Хидроксипролинът е свързан с функциите на организма, като например производството на колаген, поддържането на телесната маса без мазнини, подпомагане зарастването на раните и на хрущялите, и връзките между костите и съединителната тъкан. Колагенът е "протеин насочен към друга цел" в сравнение с широкото многообразие от храни "суроватъчен протеин, казеин, яйца, соя и други протеини".

  Много спортни лекари препоръчват колагенова добавка при спортисти, възстановяващи се от травми. Увеличаването на нивата на колаген укрепва слабите стави, така че да се намали времето за възстановяване. Това допринася значително за бързото възстановяване на тъканите, сухожилията и хрущялите, т.е. като цяло, на костите и травматизираните мускули. Недостигът на колаген при контузия забавя всички аспекти на лечението.

  При културистите той е изключително важен, тъй като "силни мускули и слаби стави водят до обичайни наранявания." Това е така, защото спортистът не може да се възползва от повишената сила на мощния мускул. Освен колагеновата добавка ще трябва допълнително да се вземе една добра добавка качествени протеини, които ще помогнат както за изграждането на мускулите, така също допълнителната полза от колагена се отразява на поддръжката на ставите (по-специално на връзките, сухожилията и хрущялите), на гъвкавостта и на възстановяването на силата. Всеки път, когато се упражнявате, имате "микро-сълзи" вътре в мускулите ви.

  Тогава колагенът изгражда отново и възстановява повредите по мускулите и подпомага тяхното подсилване. Цяла трагедия е, когато в спорта или тренировката възникват наранявания, тъй като обикновено травмите ограничават или обезкуражават и другите, които спортуват, да се възползват от предимствата на физическите упражнения за здравето. Подобряването на възстановяването от спортни травми е от жизненоважно значение. Въпреки това, когато отсъстваме поради травма, един аспект на възстановяванетно, който често се пренебрегва, е храненето.

  Пострадалите при тренировки често използват методи като почивка, лед, разтягане на пострадалия крайник и т.н., в опит да се подобри възстановяването от контузията, но често пренебрегват храненето. Необходимо е да предоставяте на тялото си това, от което то се нуждае, особено в периоди на възстановяване, така че вашите мускули да получават хранителните вещества, от които се нуждаят, за да функционират. Мускулите са една много скъпа "банкова сметка" за организма за да поемат протеините, от които се нуждаят! С приема на рибен колаген, не само ще се ускори оздравителният и възстановителен процес, а ще се предотврати превръщането на микротравмите в по-сериозни.

  Рибният колаген осигурява подходящите пропорции аминокиселини, необходими на организма за да синтезира свой собствен колаген и да му осигури всички "градивни елементи", които са му необходими, за да помогне за възстановяването от тези наранявания. Причината за това е фактът, че колагенът е основен компонент на всички съединителни тъкани на човешкото тяло, като например връзките, сухожилията, хрущялите, ставите, мускулите и съдовата система. Решението е да увеличим нивата на колаген в тялото си, така че то да разполага с хранителните вещества, от които се нуждае, за да се ускори процесът на оздравяване.

  Рибният колаген се хидролизира лесно и става бионаличен в рамките на няколко минути след консумирането му поради ниското му молекулно тегло. По такъв начин се улеснява храносмилането и усвояването на аминокиселините от стомашно-чревния тракт, така че да постъпят директно в кръвообращението.

  Този процес осигурява максимална бионаличност и оптимални резултати.

 • Кои са основните съставки на колагена?

  Pure GOLD COLLAGEN® е от морски произход тип І, извлечен от рибите Тилатия и притежава най-голяма усвояемост и бионаличност в човешкия организъм. Той се прицелва в кожата, косата, ставите и мускулите, съчетава висококачествен хидролизиран колаген с глюкозаминов хидрохлорид, L-карнитин, изсушен прах от мака, хиалуронова киселина, N-ацетилглюкозамин, екстракт от черен пипер, витамини B, C, E, D, мед, цинк и биотин.

  Колагенът представлява градивен съставен елемент на организма и допринася за запазване жизнеността и еластичността на кожата. Освен това представлява важна съставна част на ставите. Съдържа следните:

  Ν-ацетилглюкозамин: Представлява важна съставка в мускулите и ставите. Необходим за производството на хиалуронова киселина.

  Протеини (L-карнитин): Допринасят за увеличаването и съхраняването на мускулната маса.

  Цинк: Допринася за запазване на нормална кожа и коса. Също така допринася за физиологичното състояние на костите.

  Мед: Допринася за доброто здраве на косата и вида на кожата, за запазване на една физиологична съединителна тъкан, за оползотворяване енергията от метаболизма, както и на нормалното функциониране на имунната система.

  Биотин: Спомага за запазване на нормалната кожа и на окосмената част на главата.

  Витамин D: Допринася за запазването на физиологичното състояние на костите и за доброто функциониране на мускулите.

  Витамин С: Допринася за естественото произвеждане на колаген за физиологичното функциониране на костите, на хрущялите и на кожата. Осигурява значителна антиоксидантна защита на организма.

  Витамин В3 (Ниацин): Допринася за съхраняване на доброто здраве на кожата и за намаляване на умората и изтощението.

  Витамин В6: Допринася за оползотворяване на енергията от метаболизма, а така също може да допринесе за намаляване на умората и изтощението.

  Витамин В12: Допринася за физиологичното функциониране на имунната система.

  Мака: Осигурява значителна антиоксидантна защита на организма.

  Количеството хидролизиран колаген е 4 000 mg, а на хиалуронова киселина 20,0 mg.

  Подсладители: Сукралоза 1g. Подходящ за диабетици.

  Алергогенни показания: Този продукт съдържа рибен колаген и соеви продукти. Не съдържа консерванти Е и изкуствени оцветители.

 • Може ли Pure GOLD COLLAGEN® да се използва заедно с лекарства?

  Не е възможно Pure GOLD COLLAGEN® да взаимодейства отрицателно с фармацевтични продукти. Въпреки това, ние препоръчваме на хората, страдащи от тежки заболявания или тези,които са под лекарско наблюдение да не използват Pure GOLD COLLAGEN® без да се консултират със своя лекар.

 • Какво представлява колагенът?

  Колагенът е протеин, който се намира в изобилие в човешкото тяло и е от съществено значение за структурата и плътността на кожата. Около 75% една млада и здрава кожа се състои от колаген. Независимо от това, кожата ни постепенно губи способността да се регенерира по естествен начин произвежда по-малко колаген след 25-годишна възраст. Между 35 и 55 години, нивото на колагена намалява до 40%, в резултат на което се губят хидратацията, твърдостта и се образуват бръчки. Колагеновите протеини от риба съдържат висок процент аминокиселини и пептиди, които са пряко ангажирани с образуването на колаген и еластин.

 • Какъв е на вкус колагена за пиене?

  Той има приятен плодов вкус на манго и праскова с лека пикантна нотка. Пикантната нотка се дължи на екстракта от черен пипер, който притежава антиоксидантни и антиканцерогенни свойства и увеличава бионаличността на съставките.

 • Каква е препоръчителната доза колаген на ден?

  Насладете се на малки глътки PURE GOLD COLLAGEN ® по всяко време на деня или изпийте наведнъж една доза сутрин като част от ежедневната грижа за красотата си.

  PURE GOLD COLLAGEN® осигурява незабавен приток на енергия и има чудесен плодов аромат на праскова и маракуя. Той е най-ефективен, когато се приема на празен стомах, за по-бързо усвояване. За тези, които имат чувствителен стомах, би било подходящо да се взема с храна или след хранене.

  Опаковката съдържа 10 стъклени флакона от 50 ml. 10х50 = 500 ml

  Дозировката на продукта зависи от възрастта на реципиента, физическото състояние, състоянието на кожата и костите и други фактори като наследственост и начин на живот.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН СТАНДАРТЕН ПРИЕМ

  Прием на един флакон на 3 дни, т.е. 1 опаковка на месец.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ИНТЕНЗИВЕН ПРИЕМ

  Производителят препоръчва ежедневен прием по един флакон в продължение на 4, 8 или 12 седмици.

  След това прекъсваме за 1 седмица преминаваме към етап на поддръжка, при който трябва да приемаме по един флакон на всеки 3 дни, т.е. една опаковка на месец.

  Pure GOLD COLLAGEN® представлява хранителна добавка, забавяща стареенето, идеално пригодна за продължителна употреба. В същото време действа превантивно, оказвайки само благоприятен ефект на човешкия организъм.

 • Кои са основните съставки на Pure GOLD COLLAGEN®?

  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

  Pure GOLD COLLAGEN® съдържа хидролизиран колаген с търговско наименование PEPTAN. Произвежда се от ROUSSELOTSAS Франция и има състав с отлично качество хидролизиран колаген получен от рибите Tilapia и Pangasius.

  PEPTANTM колагенов пептид е 100% натурална и безопасна съставка с протеинов произход. 

  Масло от пореч: Извлича се от ароматната билка boragus officinalis, чието масло е богато на гама-линоленови киселини (GLAs) с омега-6 основни мастни киселини. Спомага за хидратацията на кожата и притежава антиоксидантни свойства.

  Витамин Е : Витамин Е спомага за защитата на клетките от оксидативен стрес.

  Мед: Медта спомага за поддържането на нормална съединителна тъкан, нормалното функциониране на метаболитните процеси, целящи производството на енергия, естествената пигментация на косата и кожата, както и нормалното функциониране на имунната система и предпазването на клетките от оксидативен стрес.

  ЗАБЕЛЕЖКА: Резултатите са видими в рамките на 20-30 дни. Пълният синтез на колаген в човешкия 

  СЪСТАВКИ:

  Хидролизиран колаген: Колагенът е структурен компонент на организма и помага на кожата да запази своята твърдост и еластичност. Също така е важен компонент на ставите.

  Хиалуронова киселина: поддържа здрави връзки, активира синтеза на колаген и е основен компонент при хидратацията и подхранването на кожната тъкан, както и при клетъчната функция.

  N-ацетил-глюкозамин: Представлява важен компонент на мускулите и на ставите. Необходим за производството на хиалуронова киселина.

  Масло от пореч: Извлича се от ароматната билка boragus officinalis и чието масло е богато на гама-линоленови киселини (GLAs) с омега-6 основни мастни киселини. Спомага за хидратацията на кожата и притежава. антиоксидантни свойства.

  Витамин C: Допринася за естественото образуване на колаген за нормалното функциониране на костите, хрущялите и кожата. Осигурява важна антиоксидантна защита на организма.

  Витамин Е: Витамин Е спомага за защитата на клетките от оксидативен стрес.

  Мед: Медта спомага за поддържането на нормална съединителна тъкан, нормалното функциониране на метаболитните процеси, целящи производството на енергия, естествената пигментация на косата и кожата, както и нормалното функциониране на имунната система и предпазването на клетките от оксидативен стрес ,

  Биотин: Биотинът допринася за физиологичното функциониране на метаболитните процеси, целящи производството на енергия. Той спомага също така да се поддържа физиологичното състояние на косата и кожата.

  Цинк: Цинкът спомага за поддържането на физиологичното състояние на костите, косата, ноктите и кожата. Също така допринася за нормалната функция на имунната система и предпазва клетките от оксидативен стрес.

  Витамин В6: Витамин В6 допринася за физиологичното функциониране на метаболитните процеси, целящи производството на енергия, нормалния метаболизъм на протеините и на гликогена, нормалното функциониране на имунната система, както и намаляване на изтощението и умората.

  Piper Nigrum - екстракт от черен пипер Bioperin.

  Bioperin ™ представлява екстракт от черен пипер, за който клинично е доказано, че увеличава бионаличността, подобрявайки по този начин усвояването на хранителните вещества до 60%. Клинични проучвания, проведени в САЩ показват безопасността му при използване за хранителни цели и ефективността, която има като антиоксидант и антиракова съставка. Bioperin™ е патентован в цял свят.

  Подсладител, Екстракт от растението СТЕВИЯ (ребаудиозид А): Безопасен подсладител, подходящ и за хора с диабет тип І и II.

  УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ: Опаковката съдържа 10 стъклени флакона. Дозировката на продукта зависи от възрастта на този, който го приема, физическото състояние, състоянието на кожата и други фактори, като например наследственост и начин на живот.

  Препоръчва се прием на празен стомах, за предпочитане сутрин.

   

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН СТАНДАРТЕН ПРИЕМ

  Прием на един флакон на 3 дни, т.е. 1 опаковка на месец.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ИНТЕНЗИВЕН ПРИЕМ

  Производителят препоръчва ежедневен прием по един флакон в продължение на 4, 8 или 12 седмици.

  ЗАБЕЛЕЖКА: Резултатите са видими в рамките на 20-30 дни. Пълният синтеза на колаген в човешкия организъм изисква период от време 100-130 дни. Да се разклаща добре преди употреба.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното хранене

  Този продукт не е предназначен за профилактика или лечение на болести при човека. Консултирайте се с вашия лекар, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или имате здравословен проблем. Съхранявайте далеч от малки деца

  Съхранява се на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина и топлина. След отваряне, флаконът трябва да се консумира в рамките на 24 часа.

  СЪСТАВКИ: Вода, хидролизиран колаген, регулатор на киселинността: лимонена киселина, соев полизахарид, аромати, регулатор на киселинността: ябълчена киселина,

  Антиоксиданти: Аскорбинова киселина (витамин с), хиалуронова киселина, масло от пореч (borago officinalis), (разтворители: глицерин, емулгатор: соев лецитин), D-алфа-токоферол (витамин е), подсладители: N-ацетилглюкозамин, подсладители: ребаудиозид а (екстракт от растението stevia), цинк, пиридоксин хидрохлорид (витамин в6), екстракт от черен пипер (pipernigrum), мед, биотин.

  ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ за 50 ml флакон

  Хидролизиран колаген 5000 mg

  Хиалуронова киселина 20 mg

  Масло от пореч 15mg

  N-Ацетилглюкозамин 5mg

  Екстракт Черен пипер 1 mg

  Енергия 27 kcal (113 кJ)

  Протеини 4,8 g

  Въглехидрати (от които захари) 1,6 g (1,4 g)

  Мазнини (от които наситени) 0,1 g (0,0 g)

  Фибри 0,3 g

  Натрий 13,5 mg

  Витамин C 80,0 mg (100% ПДП*)

  Витамин E 6,0 mg а-ТЕ (50% ПДП*)

  Цинк 1,5 mg (15% ПДП*)

  Витамин В6 1,4mg а-TE (100% ПДП*)

  Мед 0,15 mg (15% ПДП*)

  Биотин 50 mg (100% ПДП*)

  * ПДП = препоръчителен дневен прием

  Алергични показатели: Този продукт съдържа колаген от риба.

  Не съдържа консерванти, изкуствени оцветители и захар.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки