За колагена

ПРОУЧВАНИЯ И ИНОВАЦИИ

Ние, от МИНЕРВА Рисърч Лабс, сме се посветили на създаването на иновативни продукти, които наистина подобряват здравето и красотата на кожата. Науката и проучванията стоят в основата на нашите ценности и ръководят всеки аспект на дейността ни. Нашите продукти GOLD COLLAGEN® са специално формулирани и клинично изпитани, за да гарантират най-висока ефикасност и резултати. При разработването на продуктите си ние си сътрудничим с авторитетни университети, дерматолози, специалисти по естетична медицина и кожа. Избираме най-висококачествените съставки, за които е научно доказано, че действат.
Благоприятното влияние на нашите продукти е добре документирано и няколко от нашите клинични изпитвания са публикувани в уважавани научни журнали.

НАШИТЕ ПОСЛЕДНИ НАУЧИ ПУБЛИКАЦИИ ОТНОСНО КОЛАГЕНА

"Преглед на ползотворното въздействие на хидролизиран колаген като нутрацевтик върху качествата на кожата: Научна информация и клинични изпитвания” в The Open Nutraceuticals Journal, февруари 2015, том. 8: 29-42.
Прочети

„Въздействието на хранителна добавка, съдържаща колагенови пептиди, върху еластичността, хидратацията и бръчките по кожата” в Journal of Medical Nutrition and Nutraceuticals, декември 2014.
Прочети

"Изпитване за оценка на влиянието върху бръчките на хранителна добавка, съдържаща висока доза хидролизиран колаген” в Cosmeceuticals, брой 3. юни 2014
Прочети

"Ежедневният прием на колагенова добавка PURE Gold Collagen® намалява видимите признаци на стареенето ", прието от Clinical Interventions in Aging, октомври 2014.
Прочети

Заглавие на глава “Актуални данни за влиянието на храненето върху здравето на кожата" в Лесно и безопасно отслабване, Книга, май 2014.
Прочети

Моля, вижте нашата статия относно производството на колаген и проучването на грижите за кожата, която предлага задълбочена информация и препратки към научна литература.

ДА РАЗБЕРЕМ НУЖДИТЕ НА КОЖАТА

СТРУКТУРАТА НА КОЖАТА
Кожата е най-големият орган в тялото и действа като защитна бариера спрямо външната среда. Тя има сложна структура, състояща се от множество слоеве, структурни протеини и други жизненоважни компоненти, отговорни за нейния здрав вид и нормално функциониране.

Кожата се състои от 3 различни слоя: видим и външен защитен слой, наречен епидермис, структурен слой, наречен дерма и хиподерма - най-дълбокият слой на кожата.

ПРОЦЕСЪТ НА СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА
Стареенето на кожата е естествен процес. Той зависи от вътрешни фактори, като например ген, и външни фактори, включително излагане на слънце (UV увреждания), пушене, алкохол, лошо хранене, замърсяване на околната среда и стрес.

Стареещата кожа постепенно губи ключови структурни компоненти, като например колаген, еластин и съединения, задържащи влагата, наречени хиалуронова киселина. Способността за справяне с увреждащите свободни радикали, произвеждани в резултат от външната среда, като например излагане на слънцето, и вътрешен клетъчен метаболизъм, също намалява. Освен ако не бъдат изхвърлени, свободните радикали могат да се натрупат, което води до оксидативен стрес в кожата.

При тази ситуация, те разграждат колагена и еластина,което води до загуба на поддържащата структура на кожата. Постепенно кожата губи своята гладкост, изпънатост и еластичност. Започват да се появяват фини линии и бръчки и кожата става по-суха, не толкова сияйна и е възможно да й е необходимо повече време, за да заздравява, тъй като клетъчното обновление е по-бавно.

За да защитите младостта и красотата на своята кожа, е важно да имате добър режим на грижа за кожата, добро хранене и начин на живот. Продуктите GOLD COLLAGEN® на МИНЕРВА Рисърч Лабс помагат за допълване на вашето хранене и имат за цел да подмладят вашата кожа и да поддържат нейните качества отвътре.

ЗНАЧЕНИЕТО НА КОЛАГЕНА
Колагенът осигурява структурна опора на кожата и другите съединителни тъкани, като например стави, сухожилия и мускули. Колагенът отговаря за силата и устойчивостта на кожата, както и за гладкия, сияен вид на младата здрава кожа.

Колаген се произвежда от специални клетки, наречени фибробласти, като процесът е непрекъснат през целия ни живот. Независимо от това, с времето нивата на колагена започват да намаляват - има спад в производството и увеличение в деградацията. Структурата на колагена става по-крехка и чуплива, което води до отслабване на структурната опора на кожата. Кожата губи своя обем и устойчивост и започва да изтънява и да се набръчква. Намаляването на производството на колаген води и до загуба на хиалуронова киселина, което допълнително се отразява върху хидратацията и еластичността на кожата.

Научете повече за нивата на колаген в своята кожа и как да се грижите за нея от вътре с нашите течни добавки за красота GOLD COLLAGEN®. Срещнете се с посланика на марката GOLD COLLAGEN® , който може да разгледа отблизо по-дълбоките слоеве на вашата кожа.

КАК РАБОТЯТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ

Продуктите GOLD COLLAGEN® на Минерва Рисърч Лабс са средство за грижа за кожата от ново поколение. Това е течна добавка за красота, разработена така, че да увеличи нивата на колаген, еластин и хидратация в кожата ви.

Продуктите GOLD COLLAGEN® са формулирани с най-висококачествен хидролизиран колаген, съставен от малки пептиди с къси вериги аминокиселини, които се абсорбират и разпространяват лесно чрез кръвообращението в цялото тяло и кожа. Хидролизираният колаген помага на тялото ви да образува нови колагенови структури. Той осигурява градивни елементи от аминокиселини и стимулира производството на нов колаген, еластин и влагозадържащи молекули на хиалуронова киселина.

 

КОЛАГЕН В ТЕЧНА ФОРМА СРЕЩУ ТОПИЧНИ КРЕМОВЕ ИЛИ ТАБЛЕТКИ
Множество топични продукти, като например кремове, лосиони и серуми, съдържащи колаген, не могат да достигната до дермата, за да увеличат нивата на колаген в кожата. Това се дължи на факта, че активните съставки имат голям молекулярен размер и не могат да проникнат през повърхността на кожата (епидермиса), тъй като тя действа като защитна бариера. Пероралният прием на продукти за грижа за кожата с колагенови пептиди са по-ефективни, тъй като не се налага да проникват през епидермиса.
Тези продукти се поемат и абсорбират от тялото, като активните съставки могат да се разпространят до дермата чрез кръвоносните съдове. За разлика от традиционните кремове за кожата, които работят само върху повърхността, продуктите COLLAGEN® работят отвътре, за да подхранят и подмладят кожата, така че тя да бъде млада и красива.

В Минерва Рисърч Лабс нашите учени са разработили GOLD COLLAGEN® като течна добавка, вместо таблетка или капсула, тъй като е по-лесна за поглъщане и се абсорбира по-лесно и се използва от тялото. Поради това, бионаличността на активните съставки е по-висока, отколкото при таблетка или капсула.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки